Waarom HuBis?

Mijn belangrijkste motivatie om HuBis te starten is om betekenisvol te zijn voor een steeds groter wordende groep ouderen, die buiten de boot dreigen te vallen, door scheiding van wonen en zorg en een terugtrekkende overheid op het gebied van persoonlijke zorg en hulp. Ik vind het schrijnend dat dit in Nederland gebeurd en velen nog in hun eigen hokje blijven zitten, waardoor oplossingen niet of nauwelijks van de grond komen. Volgens mij is de oplossing binnen handbereik als een aantal partijen de handen in één slaan. Ik zie het als een uitdaging die partijen bij elkaar te brengen en iets te kunnen betekenen voor deze groep. En een woonomgeving te creëren waar deze ouderen ertoe doen en samen zelfstandig oud kunnen worden.

Mijn persoonlijke ambitie is om mensen een mooie woonomgeving te geven waar ze “zorgeloos” oud kunnen worden. Specifiek oudere echtparen, waarvan één van de partners zorg nodig heeft en daardoor langer samen kunnen wonen, maar ook mensen die eenzaam zijn. Ik zou graag een woonomgeving creëren waarin zij zelf de regie kunnen voeren over hun leven, zelf bepalen hoe ze willen worden ondersteund en daardoor hun gevoel van eigenwaarde en onafhankelijkheid behouden. Ik gun ze een plek waarin zij geborgenheid vinden in gezelschap met anderen. Ik heb de ambitie om dit met HuBis op meerdere plekken in Nederland te realiseren tegen een betaalbare prijs.

Ik ben een betrokken en gedreven persoon die graag opereert in een dynamische omgeving. Ik geniet ervan om mensen bij elkaar te brengen en samen resultaten halen. De dingen die ik doe daar geloof ik in en wil ik voor gaan. Dat betekent dat ik die dingen met enthousiasme op anderen kan overbrengen. Door mensen te betrekken en te laten participeren heb ik het vermogen om mensen samen te laten werken in groepen. Ik kan beleid/concepten ontwikkelen, maar ben daarbij ook pragmatisch, zodat het beleid/concept ook uitvoerbaar is. Ik houd ervan om dingen uit te zoeken en te onderzoeken waar optimalisatie mogelijk is. De kick om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn en de energie die het geeft om het uit te voeren houdt mij scherp.

Peter Bisschop